به گزارش ایرنا ، مهران شنتیایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت غار قلعه کرد آوج افزود : در سال های اخیر به اهمیت و حساسیت غار قلعه کرد از حیث دیرینه شناسی افزوده شده و یافته های ارزشمند دندانی با قدمت بالای ۲۰۰ هزار سال به عنوان رکورد فلات ایران مشاهده شده است.
وی افزود: بر همین اساس ضرورت دارد تا در یک بازه زمانی مشخص، کاوش در غار قلعه کرد انجام شود و برای این مهم باید ورود گردشگر به داخل غار ممنوع گردد.
شنتیایی اضافه کرد: موضوع ثبت غار قلعه کرد به عنوان اثرطبیعی ملی هیچ منافاتی با فعالیت های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نداشته بلکه منجر به ارتقای حفاظت از این غار خواهد شد.
این مسوول گفت: همچنین حفاظت و حمایت از زیستمندان غار از وظایف مستقیم سازمان حفاظت محیط زیست می باشد که این مهم به بهترین شکل ممکن در این غار صورت می گیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: این تصمیم ها در کارگروه غارشناسی این استان به تصویب رسیده است و مقرر شد به دلیل مطالعات دیرینه شناسی و همچنین اهمیت تاریخی غار قلعه کرد بررسی های مورد نیاز در هنگام کاوش با حضور نمایندگان محیط زیست صورت گیرد.
به گزارش ایران؛ در جلسه شورای عالی محیط زیست امسال، غار قلعه کرد آوج به عنوان اثر طبیعی ملی معرفی شد.
تاکنون در استان قزوین ۶ غار توسط کار گروه غار شناسی استان شناسایی و به ثبت رسیده است که این غارها، غار قلعه کرد آوج، غار عباس آباد آبگرم، غار سفید آب الموت، غار ولی گشنه رود، غار یخی انگول(دینک) و غار پرچکوه نام دارند.