به گزارش پنجشنبه ایرنا، در این عملیات بالغ بر ۲۶ هزار افسر پلیس بسیج شده و ۵۰۸ فعال محیط زیستی عمدتا به دلیل اخلال در نظم عمومی و سد کردن بزرگراهها بازداشت شدهاند.
پلیس لندن پیشتر ۵۰ میلیون پوند برای پاسخ به اعتراضات علیه اجلاس آبوهوایی گلاسکو که از ۲۳ اوت آغاز شد هزینه کرده بود. اما تظاهرات اخیر گروه موسوم به «قیام علیه انقراض» که با اجلاس گلاسکو هم زمان شد، ۱۸.۱ میلیون خرج تراشیده که بخشی از آن به اضافه کاری ۴.۵ میلیون پوندی نیروهای پلیس بر میگردد.
قیام علیه انقراض و گروههای زیر مجموعه آن طی دو هفته گذشته اعتراضاتی را به صورت روزانه در لندن برگزار کردند. آنها در این مدت خیابان پرتردد آکسفورد و دو پل معروف «لندن بریج» و «تاور بریج» را مسدود کردند. شرکت کنندگان در این اقدامات اعتراضی، خواهان رسیدگی فوری به وضع محیط زیست هستند. آنها علاوه بر اعلام رسمی وضع اضطراری، میخواهند که دولت انگلیس از طریق تصویب قوانین الزامآور، افزایش روزافزون دیاکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵میلادی به صفر برساند.
معترضان همچنین از دولت میخواهد که ساختمانها در سراسر این کشور را بهگونهای عایقبندی کند که منجر به کاهش انتشار گازهای گلخانهای شود. معترضان میگویند که به تظاهرات خود تا زمانی که دولت به این وعده جامه عمل بپوشاند، ادامه میدهند.
دادگاه عالی انگلیس ماه پیش با صدور حکمی به نفع شرکت ملی بزرگراههای این کشور، تجمع معترضان در خیابانها و بزرگراههای شهر را ممنوع اعلام کرد. تمرد معترضان به منزله تخلف از حکم دادگاه است و میتواند به پیگرد قانونی از جمله بازداشت، جریمه یا ضبط اموال آنها منجر شود. اما معترضان مقابل دادگاه تجمع کرده و به نشان اعتراض حکم را پاره کردند.
سوزان هال از اعضای ارشد شورای شهر لندن اعتراضات فعالان زیست محیطی را مضحک و مخرب دانسته و میگوید که اقدامات انها هیچ کمکی به محیط زیست نمیکند. وی تصریح کرد: تمام کاری که این معترضان انجام میدهند این است که تمرکز افسران و منابع پلیس را از مبارزه با چاقوکشی منحرف میکنند.
گفتنی است که حمله با سلاح سرد آفت خیابانهای لندن شده و سرانه چاقوکشی در این شهر از هر منطقه دیگری در انگلیس بیشتر است. گزارش تکاندهنده ژوئیه گذشته اداره آمار ملی انگلیس نشان داد یک سوم (۳۴ درصد) همه جرایم مرتبط با چاقو در این کشور در لندن ثبت شده است.