به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی این اداره کل ،علیاصغر صمدیانی افزود: بر اساس ارزیابی صورت گرفته از سوی باستانشناس در منطقه و گزارش مکتوبی که در این زمینه ارایه شد، تخریب جدیدی رخ نداده و آنچه در فضای مجازی با عنوان تخریب سنگنگاره مطرحشد، واقعیت ندارد.
به گفته وی فقط تصاویری با گچ بر روی بخشهایی از این سنگنگاره حک شد که قابلیت پاک کردن دارد و مقرر شد دهیاری و شورای روستای ارنان با نظارت این اداره کل نسبت به حصارکشی اطراف این اثر تاریخی اقدام کند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل یادشده با تأکید بر اینکه حفاظت و حراست از این آثار هنری و تاریخی امر مهمی است که همواره در دستور کار میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد قرار دارد تصریح کرد: از مهمترین اقدام های صورت گرفته در این زمینه فقط ثبت محدوده سنگنگارهها، نصب تابلو و نظارت برای دخل و تصرف و تخریب سنگنگارههاست.
به گفته وی اما برای حفظ و حراست از آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی به همکاری و همراهی مردم، مسئولان و ساکنان هر محل و منطقه بیش از گذشته نیاز مبرم است.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی استان یزد گفت: سنگنگارههای کوه ارنان مهریز تنها یکی از جاذبههای دیدنی باغشهر تاریخی مهریز است که موردتوجه باستان شناسان و گردشگران زیادی قرار دارد و با توجه به بررسیهای باستانشناسی، تاریخچه و قدمت آن به عصر آهن یعنی ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح مربوط است.
سنگنگارههای کوه ارنان و محوطه اطراف آن در سال ۱۳۷۸ و به شماره ثبتی ۲۳۶۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
دوم آبان ماه جاری رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهریز گفته بود که بررسی تخریب سنگ نگارههای کوه « اِرنان » در بخش مرکزی این شهرستان با همکاری مسئولان محلی در دست پیگیری است.
مجاهد کرباسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در گذر زمان ،مسایل جوی و همچنین دخالت برخی عوامل انسانی موجب تخریب بخشی از سنگ نگارههای کوه ارنان شد .
وی ادامه داد: تاکنون موضوع یادشده از سوی مسئولان محلی و استان یزد بر حسب اهمیت موضوع و نیز مطالبه مردمی پیگیری شد .
سنگ نگارههای هفت هزار ساله کوه ارنان مهریز تنها یکی از جاذبههای دیدنی باغشهر تاریخی مهریز است که مورد توجه باستان شناسان و گردشگران زیادی قرار دارد.
یکی از دیدنیهای منطقه این سنگ نگاره های کهن است که با توجه به بررسیهای باستان شناسی تاریخچه و قدمت آنها که مربوط به قدیمیترین نقوش آنهاست و به احتمال زیاد به عصر آهن یعنی ۱۵۰۰سال پیش از میلاد مسیح مربوط است.
در دامنه شرقی کوه ارنان مشرف به آبگیر خشک شده دشت ارنان روی تعدادی از تخته سنگهایی که به ابعاد مختلف از کوه جدا شده نقوشی از حیوانات و انسان وجود دارد و از مجموع ۲۷ قطعه سنگ یادشده ، یکی از تخته سنگها از بقیه بزرگتر و نقوش کَنده شده روی آن مفصلتر از همه است بنابراین آن را سنگ نگاره اصلی و مابقی را به عنوان سنگ نگاره های فرعی میدانند.
نقوش و نگارههایی نظیر بز کوهی با شاخ بلند، سگ شکاری، قوچ، صحنههایی از سوارکاران تیر و کمان به دست که در حال شکار هستند، صحنه مردان برهنه در حال ستیز با حیوانی درنده که احتمالاً گرگ یا پلنگ است، مرد برهنه گرز به دست، مقداری نقوش سمبلیک و نامشخص و خطوط اسلامی که روی سنگها با ایجاد ضربه ابزاری فلزی حک شده در طی زمان، زنگار روی آن را پوشانیده ولی کهنه و قدیمی بودن آثار محرز است.
دهستان ارنان در ۷۰ کیلومتری شهر مهریز قرار دارد و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد واقع است .
مهریز مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.