به گزارش ایرنا، محمدباقر میرانزاده روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: این همایش همزمان با هفته پژوهش و فناوری (۲۴ تا ۲۷ آذر) با همکاری دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون بینالمللی بهداشت محیط جهانی برگزار میشود.
وی با اشاره به تشکیل کمیته علمی برای داوری مقالهها ادامه داد: این کمیته از ۱۴۰ هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تشکیل شده است.
دبیر علمی پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط اظهار داشت: پایگاه اطلاعرسانی همایش تابستان ۱۴۰۰ راهاندازی و از ابتدای شهریور به مدت ۴۵ روز درباره دریافت مقالهها اطلاعرسانی انجام شده است.
وی با اشاره به دعوت از هشت سخنران بیناللملی برای پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط تصریح کرد: این سخنرانان از کشورهای اسپانیا، سوییس، آلمان، آمریکا، فرانسه و پرتغال هستند.
میرانزاده، نقش بهداشت محیط در پیشگیری و کنترل بیماریهای نوپدید و بازپدید با تاکید بر کووید ۱۹، ارزیابی بار بیماریهای ناشی از عوامل خطر محیطی، چالشهای ملی و بینالمللی بهداشت محیط، آیندهنگری و راه های کنترل و مدیریت آن را از جمله محورهای پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط برشمرد.
وی، خلق ثروت و پویایی پایدار در بهداشت محیط، بهداشت محیط؛ سیاستگذاری، عوامل اقتصادی، مسوولیت اجتماعی و آموزش عمومی، شاخصهای بهداشت محیط، فناوریهای کنترل آلایندههای محیط زیست و پایش زیستی آلایندههای محیط زیست را از دیگر محورهای همایش یادشده عنوان کرد.
دبیر اجرایی پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط نیز گفت: این همایش از ۲۳ تا ۲۵ آذر امسال (۱۴ تا ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱) با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انجمن علمی بهداشت محیط ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و به صورت حضوری و وبیناری برگزار میشود.
غلامرضا مصطفایی، ارایه تبادل نظر آخرین یافتههای علمی مرتبط با چالشهای و ارایه راهکارهای کاهش اثرات آن، بررسی چالشهای زیست محیطی و بهداشت محیطی موجود، تغییرات آب و هوایی، بحران آب، تصفیه فاضلاب، پسماندها و چالشهای آلودگی هوا و ریزگردها، بررسی نقش بهداشت محیط در کنترل بیماری کووید ۱۹، کاربرد روشهای نوین کنترل مسایل زیست محیطی، نوآوری و خلق ثروت در حیطه بهداشت محیط، سیاستگذاری و شاخصهای بهداشت محیط در کشور را از جمله هدفهای برگزاری پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط بیان کرد.
مصطفایی از صدور گواهینامههای دوره بازآموزی برای شرکت کنندگان و ارایه دهندگان مقالهها در همایش خبر داد و اضافه کرد: محققان و استادانی که به کسب امتیازهای بازآموزی نیاز دارند میتوانند با ثبت نام در پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط از این امتیازها بهرهمند شوند.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، چاپ خلاصه مقالههای ارایه شده در پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط به زبان انگلیسی را یادآور شد و تصریح کرد: این همایش مجوز بینالمللی را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرده و مقالههای آن در پایگاه استنادی جهان اسلام، نمایه خواهد شد.
برگزاری کارگاههای آموزشی، ارایه گواهی معتبر بینالمللی به شرکت کنندگان، جشنواره بهداشت محیط و اهدای جوایز به محققان و پژوهشگران برتر حوزه بهداشت محیط از سوی انجمن علمی بهداشت محیط ایران و تیین سیاستگذاریهای بهداشت محیط آینده جامعه ایران با صدور قطعنامه پایانی پایانی از دیگر برنامههای پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط است.
پنجمین همایش بینالمللی و بیست چهارمین همایش ملی بهداشت محیط با همکاری اداره حفاظت محیط زیست، شهرداری، شرکت آب و فاضلاب کاشان، شرکت دانش بنیان باریج اسانس، فولاد کویر و برخی صنایع حامی محیط زیست منطقه کاشان، ۲۳ آذر امسال به مدت سه روز در دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان برگزار خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان سال ۱۳۷۳ نخستین دانشجویان رشته بهداشت محیط را پذیرش کرد و اکنون نیز نزدیک به ۳۰۰ دانشجوی دختر و پسر در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و بهداشت عمومی و اچ اس تی (سلامت، ایمنی و محیط) به تحصیل اشتغال دارند.
تاکنون ۲۳ همایش ملی و چهار همایش بینالمللی بهداشت محیط در کشور برگزار شده که نخستین آن سال ۱۳۷۴ در تهران و آخرین آن سال گذشته در یزد برگزار شد.