به گزارش ایرنا از تارنمای رادیو بینالمللی فرانسه، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه با انتقاد از «دستکاری» واشنگتن در این گزارش به خبرنگاران گفت: گزارش منتشر شده توسط پنتاگون، مانند گزارشهای قبلی، حقایق را نادیده میگیرد و مملو از تعصب است.
«وانگ ونبین – Wang Wenbin» گفته واشنگتن به دنبال «برجسته کردن» تز تهدید چین است.
پنتاگون روز چهارشنبه در گزارشی نسبت به قدرت اتمی چین ابراز نگرانی کرد. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که چین تا سال ۲۰۲۷ بیش از ۷۰۰ کلاهک هستهای در اختیار خواهد داشت و تا سال ۲۰۳۰ شمار این کلاهکها به یک هزار خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، چین در طول ۱۰ سال آینده قصد دارد توان نظامی هستهای خود را تقویت کرده و متنوعتر کند و آن را گسترش دهد. به نوشته دویچه وله، جمهوری خلق چین این برنامه را با ساخت دستکم سه سیلوی موشکهای قارهپیما آغاز کرده است.
این شبکه تلویزیونی آلمانی نوشت: ارقام جدید نشان از تغییری چشمگیر در ارزیابیهای پنتاگون در سالهای گذشته دارد. در گذشته کارشناسان ایالات متحده هشدار داده بودند که زرادخانه چین تا پایان دهه کنونی میلادی مرز ۴۰۰ کلاهک را خواهد گذراند. در مقام مقایسه بر اساس دادههای خبرگزاری آسوشیتدپرس، ایالات متحده آمریکا هماکنون دارای ۳۷۵۰ کلاهک هستهای در زرادخانه خود است.
رئیس کل ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده روز گذشته گفت که آمریکا این توان را دارد تا در برابر یک حمله احتمالی چین از تایوان دفاع کند.
ژنرال «مارک میلی» روز چهارشنبه در کنفرانس امنیتی «فوروم امنیتی آسپن» تصریح کرد که او احتمال نمیدهد که چین در طول دو سال آینده جزیره تایوان را هدف حمله نظامی قرار دهد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا در صورت حمله چین به تایوان قادر به دفاع از این جزیره خواهد بود، گفت: «ما کاملا از این توانمندی برخورداریم. در این تردیدی نیست.
مقامات پکن به دنبال این اظهارات با انتقادی شدید و هشدار به ایالات متحده واکنش نشان دادند. وزارت خارجه چین در این رابطه اعلام کرد: «ایالات متحده آمریکا نباید قاطعیت قدرتمند خلق چین در دفاع از حاکمیت ملی و یکپارچگی ارضی خود را دست کم بگیرد.»
گلوبال تایمز: گزارش پنتاگون فقط حدس و گمان است
در این ارتباط، «گلوبال تایمز» در سرمقاله جدید خود نوشت: گزارش ایالات متحده در مورد کلاهکهای هسته ای چین فقط حدس و گمان است.
گلوبال تایمز نوشته هیچ کس از صحت ارقام منتشر شده توسط پنتاگون اطلاعی ندارد. از آنجایی که زرادخانه هستهای چین یکی از مهمترین اسرار دولتی این کشور به شمار میرود، هرگونه توصیفی از آن توسط واشنگتن حدس و گمان است.
فدراسیون دانشمندان آمریکایی (FAS) که یک اندیشکده غیر دولتی در امور سیاستگذاریهای جهانی است بر اساس تصاویر ماهوارهای تجاری، تخمین زده که چین در سال میلادی جاری دستکم سه بار نسبت به توسعه انبارهای موشکی خود در مقیاس بزرگ اقدام کرده است. چنین ادعاهایی را به غیر از تصاویر ماهوارهای مبهم نمیتوان با شواهد دیگری اثبات کرد. واشنگتن بیشک نمیخواهد شاهد افزایش قدرت بازدارندگی هستهای چین باشد.