به گزارش ایرنا، آیین پایانی این جشنواره با حضور مدیران استانی و جمعی از نویسندگان و شاعران استان برگزار شد. ۲۰ اثر در این جشنواره به عنوان کتاب های برتر معرفی شدند که ۱۳ اثر آن توسط انتشارات داخل استان و هفت اثر دیگر به قلم نویسندگان کرمانشاهی و توسط انتشارات خارج از استان منتشر شده بودند.
مدیران این جشنواره در مراسم اختتامیه از آثار «چل تاق چل نیم تاق» اثر پژوهشی در مورد فرهنگ کرمانشاه، «بسیار بلند و فوق العاده نزدیک» ترجمه «محسن یاوری»، «مسافران مرگ» تالیف «عارف قربانی» و «مرتضی قربانی»، «فرهنگ آوایی و املایی» تالیف «علی داراب بیگی»، «گوشت گوسفند» ترجمه دکتر «یاسر شهبازی»، «خاص بانو» نوشته «محمدمسعود کیایی»، «دوست داشتن اتفاق است میافتد» نوشته «رحمت غلامی»، «خدایا خوشحالم» نوشته «فریبرز لرستانی» و «پسر صیاد» نوشته «رضا موزونی» تجلیل کردند.
همچنین در این مراسم انتشارات «کرمانشاه» به مدیریت «هرمز بیگلری»، انتشارات «دیباچه» به مدیریت «سعید شرافتی زنگنه»، انتشارات «دانشگاه رازی» به مدیریت «ندا بهرامی» و انتشارات «ماهتاب غرب» به مدیریت «سمیرا عظیمی مرام » نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.
اثرات برگزیده شامل کاربرد گروه شناسی در فیزیک، حالت جامد، تنظیم متابولیسم با دیدگاه انسانی، حقایق محض، الفبای مغز عصبی، بهینه و شعر کردی با حضور مدیران استانی رونمایی شدند.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، در این مراسم گفت: در ابتدای تیرماه پوستر جشنواره رونمایی و تا ۱۰ شهریور۲۵۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
«مظفر تیموری» توضیح داد: در نهایت ۳۶ عنوان به مرحله دوم راه پیدا کردند که کتاب ها و انتشاراتیهای برتر امروز معرفی شدند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تبریک هفته کتاب و کتاب خوانی گفت: بیش از ۷۰ برنامه فرهنگی و هنری در حوزه کتاب و کتابخوانی در ۱۳ شهرستان و استان داریم که اکنون در حال اجرا است.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه افزود: همزمان با هفته کتاب به منظور حمایت از نویسندگان و ناشران ۶۹ عنوان کتاب با مبلغ ۹۱ میلیون تومان خریداری شده است که توسط ۵۱ ناشر و نویسنده به تعداد سه هزار و ۵۷۰ جلد به چاپ رسیدند.
تیموری اجرای طرح فروش پاییزه کتاب با ۲۰ درصد تخفیف در کتاب فروشی ها را از دیگر برنامه های هفته کتاب دانست و گفت: ۷۲۰ میلیون کتاب در این هفته به مدارس، دانشگاه ها، مساجد، حوزه های علیمه، زندان ها و سایر ادارات اهدا شد.
وی با بیان اینکه شعار هفته کتاب امسال «جای خالی را با کتاب خوب پرکنیم» است، اعلام کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه همزمان با این هفته، روز یکشنبه، ۳۰ آبان، آیین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب یکی از مادران شهدا را در تالار وحدت برگزار خواهد کرد.
جامعه ای که کتاب خوان نباشد توسعه پیدا نمی کند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از بحث های مهم در حوزه روح انسان، بحث کتاب و کتابخوانی است، گفت: جامعه ای که اهل مطالعه و کتاب و کتاب خوانی نباشد و نظام دانایی در آن شکل نگیرد، توسعه نخواهد داشت.
«افشین کریمی» افزود: در دوران روشنگری که مبنای آن عقل محضی است که دکارت مطرح کرده؛ به نوعی بر مبنای عقلانیت محض است به گونه ای که هر آنچه قابل دیدن و تجربه کردن است باید علم محسوب کرد و یک بی توجهی به مقوله روح انسان و طبیعت صورت گرفت.
وی با بیان اینکه جریان غالب در اندیشه مدرنیته بر عقلانیت محض بنیاد بود، افزود: نادیده گرفتن روح انسانی و طبیعت بعد از سال ها فجایعی را در این حوزه به بار آورده است که نقدهای فراوانی بر آن وارد است.
معاون استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ترویج نظام دانایی را به صورت خاص در حوزه علوم انسانی نیازمندیم، گفت: جامعه ای که کتاب در آن رواج داده شود، حق و حقوق خود را می داند و به عقلانیت جمعی احترام می گذارد.
کریمی با تأکید بر رواج بخشیدن به مطالعه عمیق در جامعه، گفت: با پدیده رواج مطالعه سطحی مواجهیم که افراد با مطالعه چند جمله کوتاه در فضای مجازی، تصور اشراف بر تمامی زوایای آن مطلب را که منجر به دانستن کاذب می شود، پیدا می کنند.
باید مفاخر را معرفی کنیم
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله نجومی از مفاخر و مفسران فقید ایران و جهان اسلام، گفت: استان کرمانشاه مفاخر ارزشمندی دارد که کمتر نامی از آن ها برده می شود. این مفاخر را باید معرفی کرده و مورد تکریم و تجلیل قرار دهیم.
«علیرضا شهرستانی» با برشمردن نام اصحاب قلم و مفاخر استان، خطاب به مسئولان و متولیان فرهنگی استان کرمانشاه، افزود: باید قدر داشته های ارزشمند خود را بدانیم. دیگران از هیچ، همه چیز می سازند و ما همه چیزمان را هیچ می پنداریم.
وی اظهار داشت: کرمانشاه چون صدفی است که دُرّهای مکنون فراوانی را در خود داشته است از استاد بهزاد که به راستی به زاد و تمام فرزانگانی که در ذهن داریم اما کمتر از نام آن ها می شنویم.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، با تأکید بر تکریم و گرامیداشت افراد برجسته و موثر این عرصه، گفت: رسم عجیبی داریم که برای مردگان تاج گُل می بریم و فاتحه زندگان را می خوانیم. امیدوارم فرزانگان و بزرگان و مفاخر را تا زمانی که در قید حیات هستند، قدر و ارج بنهیم.
با دست خالی کار می کنیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با گلایه از روند کاهش بودجه این اداره کل، گفت: امروز می توانیم بگوییم که ما با دست خالی و با کمترین اعتبارات در حال فعالیت هستیم.
«بهرام فاضلی زاد» با اشاره به تورم حاکم بر کشور در طول سال های گذشته توضیح داد: سال ۱۳۹۷ اعتبار مربوط به تجلیل از فعالان عرصه هنر یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان بود که این اعتبار در سال ۹۸ به ۷۵۰ میلیون تومان و در سال ۱۳۹۹ به ۲۵۰ میلیون رسید.
به گفته وی بخش از اعتبارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال ۴۰۵ میلیون تومان برآورد شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جایگاه رفیع کرمانشاه در فرهنگ ایران اسلامی گفت: باید نقش پر رنگ این استان در ارتقا سطح فرهنگ کشور را به خوبی بازگو کنیم.
فاضلی زاد همچنین بر اهمیت مقابله با تهاجم فرهنگی تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم موسیقی اصیل خودمان را حفظ کنیم هیچ وقت موسیقی غرب هیچ گاه جای آن را نمی گیرد.